Valitse sivu
Eversti, riikinkukko ja Bullerobongin tiimi jättävät jäähyväiset
Armfeltin suku on ollut Wiurilassa yli 230 vuotta – siinä mittakaavassa omat kolme vuottani ovat pieni murunen ajan virrassa. Tämä on ollut kiireistä, haastavaa ja tapahtumarikasta aikaa ja samalla myös hyvin merkityksellistä!

Aloitin Wiurilassa vuoden 2016 lopulla auttaakseni sen omistajaa ja sukulaistani tilanteessa, jossa ravintolatoiminnan silloinen vuokralainen oli lähtenyt ja toiminnalle etsittiin jatkajaa. Armfeltin suvun jäsenenä koin velvollisuudekseni osallistua osaltani suvun historian jatkamiseen ja halusin kantaa vastuuta tilanteessa, jossa sille oli hankalaa löytää muita kantajia. Siitä lähtien tiimini on työskennellyt kovasti tehdäkseen Wiurilasta suositun kohteen, luodakseen näkyvyyttä uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi, uudistaakseen ja tuodakseen historiallisiin kartanon talousrakennuksiin jälleen elämää. Meillä on ollut kunnia saada järjestää lukuisia juhlia, yritystilaisuuksia, ryhmävierailuja, ruokaelämyksiä ja konsertteja. Kesäkuukausien ajan olemme pyörittäneet päivittäistä ravintolatoimintaa, mikä on välillä ollut haastavaa.

Tie on ollut vaikea ja kivikkoinen. Olen rahoittanut kehittämistyön, brändäyksen ja markkinoinnin, sisustuksen uusimisen ja palvelujen kehittämisen itse. Nämä uudistukset ovat olleet tarpeen nostaaksemme Wiurilan tasolle, jossa pitkäaikainen menestyksekäs toiminta olisi mahdollista.

Minun suunnitelmanani oli viipyä Wiurilassa pitkään. Tiesin alusta alkaen, että liiketoiminnan kannattavaksi saaminen ei olisi helppoa. Näin kuitenkin paikassa paljon potentiaalia, joka tosin toteutuakseen vaatisi yhteistä kehittämistä. Suunnitelmanani oli luoda riittävän vankka pohja perusliiketoiminnasta, joka kattaisi kustannukset. Silloin ihmiset voisivat tulla Wiurilaan nauttimaan sen upeasta arkkitehtuurista, oppimaan sen historiasta, viettämään omia juhlahetkiään ja kokemaan elävän yhteyden menneeseen.

Liiketoiminnan kannalta positiivisia asioita on tapahtunut – Wiurila on saatu kartalle vierailukohteeksi monille erilaisille kohderyhmille, sen hyvä maine on kasvanut, ja tulevalle vuodelle on jo kysyntää. Rakennusten puutteet, lyhyt sesonki, yhteistyöongelmat Wiurilassa sekä kilpaileva ravintolatoiminta ovat kuitenkin aiheuttaneet sen, että kannattavan perustason saavuttaminen on ollut vaikeaa. Näihin ongelmiin ratkaisuja olisi kuitenkin voinut löytyä, mutta perimmäinen ongelmamme on ollut suhteettoman kallis vuokramme.

Huolimatta lukuisista yrityksistämme kuluneen 12 kuukauden aikana neuvotella parempia vuokraehtoja, emme ole onnistuneet löytämään yhteistä säveltä omistajan kanssa. Olemme esittäneet monia eri vaihtoehtoja neuvoteltavaksi, sillä tarkoituksemme ja halumme on ollut löytää ratkaisu, joka mahdollistaisi aloittamamme työn jatkamisen. Ikävä kyllä emme ole päässeet asiasta sopuun. Niinpä tänään alkavat viimeiset 50 päiväämme Wiurilassa.

Haluan kiittää kaikkia ihania asiakkaitamme, jotka ovat vierailleet luonamme tänä aikana. On ollut hienoa saada osallistua juhlapäiviinne ja erityisiin hetkiinne ja tuoda päiviinne lisää iloa. Olemme halunneet palvella asiakkaitamme hyvin. Haluan myös kiittää upeaa tiimiäni, joka on luonut sen lämpimän ja iloisen ilmapiirin ja palveluasenteen, josta Wiurila on nyt tunnettu. Teidän työnne ja panoksenne on ollut uskomatonta, ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. Ja lopuksi haluan kiittää Armfeltin suvun vanhinta sukupolvea, joka on tukenut ja ollut aktiivisesti mukana markkinoimassa Wurilaa koko tämän matkan ajan.

Patricia Wiklund

Kreivi August Armfeltin tyttärenpojan tyttärentytär

Bullerobongin toiminnot Wiurilassa ovat päättyneet 31.12.2019

info@wiurila.fi |  © 2019 by Bullerobong Oy Ab