WIURILAN AUKIOLOAJAT | Wiurila on avoinna ryhmille tilauksesta

AUGUST JA MINÄ

MEILLÄ ON TÖITÄ TEHTÄVÄNÄMME

Viime vuosina olen lähtenyt tutkimaan omia sukujuuriani ja luomaan yhteyttä menneeseen – ja olen tehnyt sitä varsin perinpohjaisesti. Isoin askel tällä matkalla oli Wiurila joie de vivre -nimisen yrityksen perustaminen. Se toimii Wiurilan kartanon upeissa talousrakennuksista.

Perusteltu  kysymys: Miksi halusin lisätä uuden haastavan liiketoiminnan jo valmiiksi vaativaan yrittäjyyskokonaisuuteen? Miksi lisätä huolia moninkertaisesti ja töitä pikkutunneille – ikään kuin nykyiset eivät riittäisi? Voisin todennäköisesti vastata tähän kysymykseen monin eri tavoin. Jos kuitenkin haluat lyhyen vastauksen – syy on August.

Kreivi August Armfelt on isoisäni isoisä. Minun lapsuudenmuistoni hänestä on muotokuva hiukan pelottavan näköisestä, valtavalla punertavalla parralla varustellusta vanhasta miehestä tuijottamassa minua kartanon kirjaston seinältä.

Hän näytti hyvin vilpittömältä ja hieman ärsyyntyneeltä. Lapsena huomioni kiinnittyi eniten siihen, miten hänen silmänsä tuntuivat seuraavan minua mihin tahansa huoneessa meninkin. Pidin huolta siitä, etten jäänyt yksin huoneeseen Augustin kanssa – hänhän olisi voinut alkaa vaikka puhua minulle!

Nykyään minä puhun hänelle melkein päivittäin – hänestä on tullut minulle sparrauskumppani johtokunnan puheenjohtajan kuvitteellisessa roolissa. Huolimatta korkeasta iästään, hän on varsin hyödyllinen neuvonantaja ja valmentaja.

Kun vuodet kuluvat ja itse tulee vanhemmaksi, alkaa kiinnostua yhä enemmän omista juuristaan. Kuten monet muutkin, olen alkanut tutkia ja oppia lisää esi-isistäni. Jossain vaiheessa kyllästyinkin jo hieman tarinoihin kuuluisasta esi-isästäni Gustaf Mauritzista, joka hurmasi sekä ruotsalaisia ​​että venäläisiä kuninkaallisia, jätti jälkensä Euroopan politiikkaan ja auttoi ohjaamaan Suomen autonomian aikaan 1800-luvulla.

– Kreivi August Magnus Gustav Armfelt [1826 – 1894]

Aloin tarkastella muita sukupolvia. Kävi ilmi, että henkilöillä, jotka yhdistivät minut Gustaf Mauritziin, oli kaikilla varsin mielenkiintoisia elämäntarinoita kerrottavanaan. Kun lukee heidän kirjeitään ja henkilökohtaisia muistiinpanojaan, huomaa, etteivät heidän elämänsä olleetkaan niin kovin erilaisia kuin omamme. Henkilökohtaiset pohdinnat, itsetuntoa koskevat kysymykset, ajanhallinta, raha ja perhehuolet (jotka olivat vahvasti kytköksissä toisiinsa niihin aikoihin) – mutta myös asiat, joita he vaalivat ja arvostivat eivät poikkea suuresti siitä, mikä meille tänä päivänä on ajankohtaista.

Olen mykistynyt siitä, miten hän onnistui saavuttamaan niin paljon, työskentelemään niin paljon, matkustamaan niin paljon!

Katsellessani hänen muotokuvaansa tänä päivänä löydän aina uusia kysymyksiä.

Ketkä olivat hänen luottohenkilöitään? Mistä hän löysi resurssinsa ja verkostonsa?

Miten hänen onnistui pysyä ajassa mukana? Mitkä olivat hänen arvonsa? Mitä strategioita hän loi?

Tuntuiko hänestä, että hän saavutti tavoitteensa?

Mikä oli hänen suuri intohimonsa ja syynsä elää?

Työskentelen nykyään samanlaisten tavoitteiden parissa kuin August – teen töitä elinvoimaisten ruokajärjestelmien eteen, jotta planeettamme saadaan terveemmäksi ja ihmiset onnellisemmiksi. Toivon, että Augustin energisyys, ennakkoluuloton asenne, nopeatahtinen päätöksenteko ja valtava halu työntekoon ovat seuranani tulevinakin vuosina.

Minun ja Augustin yhteinen tarina on vasta alkanut – katsotaan, mitä siitä kehittyy!

– – –

Patricia Wiklund

Kreivi August Armfeltin tyttärenpojan tyttärentytär

 

AUKIOLOAJAT

Wiurila on avoinna ryhmille tilauksesta

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

+358 400 121 900

info[at]wiurila.fi

 

MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT

Viurilantie 126,

24910 Halikko, Finland

 

 

TAPAHTUMIA 2019

11.5 - Varjosta Valoon - konsertti kahdelle pianolle
12.5 - Äitenpäivälounas juhlasalissa
11.5-9.6 - Wiurilan kesä näyttely I
14.6-25.8 Wiurilan kesä näyttely II
11.7 - Kulttuuritorstai Wiurilassa: opastettuja kierroksia ja kakkukahvit juhlasalissa
27.7 - Domenico & Folke klassinen konsertti
23.8 - Elokuvailta: Leif Wager retroperspektiivi
25.8 - Vaunuhistoriallisen seuran perinneajot (Peruttu)
30.8-1.9 - Valjakkoajo-SM
23.11 - Joulumyyjäiset
29.11 - Salon Kamarikuoron joulukonsertti
17-20.12 Joulupöytä juhlasalissa

 

Wiurila | Viurilantie 126, 24910 Halikko | Y-tunnus 2211358-3 | +358 400 121 900 | info@wiurila.fi | www.wiurila.fi | © 2019 by Bullerobong Oy Ab