Valitse sivu

WIURILAN AUKIOLOAJAT | Wiurila on avoinna ryhmille tilauksesta

MAASEUDUN RAUHAA

Wiurilassa löydät yhteyden luontoon.

Wiurila on puistomaisten metsien ympäröimä. Se sijaitsee Viurilanlahden rannalla – se on yksi Suomen merkittävimpiä lintualueita. Isot ja mahtavat puut luovat yllesi vehreän katon, josta auringonvalo siivilöityy kauniisti läpi. Wiurilan kävelyreitit johdattavat sinut ruusutarhan ja hevostallien ohi alas Viurilanlahdelle. Matkalla voit kohdata metsäneläimiä, vaikkapa oravia, kettuja tai valkohäntäpeuroja.

Jokainen vuodenaika on erilainen Wiurilassa. Keväisin ja syksyisin Wiurila kylpee väreissä, jotka korostuvat rakennusten kaunista keltaista vasten. Talvisin lumi peittää maan, saaden metsät ja rakennukset näyttämään taas ihan erilaisilta.

Wiurilan rauhaisassa luonnonympäristössä pääset rentoutumaan. Anna ajan virrata leppoisasti eteenpäin ja nauti maaseutumaisemasta!

VIURILANLAHTI

Viurilanlahti on kansainvälisestikin merkittävä ja tunnettu lintualue.

Wiurilan kartano sijaitsee Viurilanlahden rannalla, Saaristomeren pitkän ja kapean Halikonlahden pohjukassa.

Viurilanlahtea pidetään kansainvälisestikin merkittävänä lintualueena. Runsaat niitty- ja ruovikkorannat tekevät alueesta houkuttelevan monille erilaisille vesi- ja muille linnuille. Muuttomatkalleen valmistautuvien lintujen äänet kantautuvat lämpiminä iltoina Wiurilaan.

Viurilanlahden rantaniityt ovat Natura 2000 -aluetta, ja niillä laiduntaa Highland-karjaa. Näillä lehmillä on tärkeä työ pitää rantaniitty avoimena ja luoda näin linnuille elintärkeitä pesimis- ja ruokailupaikkoja. Lehmillä on myös tärkeä rooli ravinteiden kierrossa, hiilen sitomisessa maahan ja luonnon monimuotoisuuden lisäämisessä.

VIHREÄÄ VOIMAA -HANKE

Wiurila on mukana Vihreää voimaa – hyvinvointia ja kestävää liiketoimintaa luonnosta -hankkeessa. Hankkeessa kehitetään kolmen elämys-, aktiviteetti- ja matkailupalveluita tarjoavan yrityksen toimintaedellytyksiä. Hanke on saanut alkunsa Green Care -verkostosta, joka koordinoi, kehittää ja edistää eläinavusteisia ja luontoa hyödyntäviä hyvinvointi- ja terveyspalveluja Suomessa.

Hankkeen tavoitteena on tuotteistaa hyvinvointipalveluja sekä kotimaisille että kansainvälisille matkailijoille luontolähtöisin menetelmin ja luoda uusi kestävä liiketoimintamalli. Hanke on Leader-rahoitteinen ja osa Manner-Suomen maaseudun kehitttämisohjelmaa.

AUKIOLOAJAT

Wiurila on avoinna ryhmille tilauksesta

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

+358 400 121 900

info[at]wiurila.fi

 

MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT

Viurilantie 126,

24910 Halikko, Finland

 

 

TAPAHTUMIA 2019

11.5 - Varjosta Valoon - konsertti kahdelle pianolle
12.5 - Äitenpäivälounas juhlasalissa
11.5-9.6 - Wiurilan kesä näyttely I
14.6-25.8 Wiurilan kesä näyttely II
11.7 - Kulttuuritorstai Wiurilassa: opastettuja kierroksia ja kakkukahvit juhlasalissa
27.7 - Domenico & Folke klassinen konsertti
23.8 - Elokuvailta: Leif Wager retroperspektiivi
25.8 - Vaunuhistoriallisen seuran perinneajot (Peruttu)
30.8-1.9 - Valjakkoajo-SM
23.11 - Joulumyyjäiset
29.11 - Salon Kamarikuoron joulukonsertti
17-20.12 Joulupöytä juhlasalissa

 

info@wiurila.fi |  © 2019 by Bullerobong Oy Ab