+358 400 121 900 info@wiurila.fi

Wiurilan kartanon museot

Koti- ja hevosvaunumuseoissa pääset aikamatkalle kartanon elämään, pysähdyt nauttimaan aidoista yksityiskohdista ja pääset osalliseksi Armfeltien perheen menneiden ja nykyisten sukupolvien kartanoelämään.

Museovierailulla pääset kurkistamaan vaikkapa millaisilla välineillä kartanon keittiössä laitettiin ruokaa. Tai millaisia töitä kartanon pihapiirissä tehtiin. Voit myös aistia kartanonväen matkustuseleganssia sekä tutustua hevosvetoiseen “farmariauton” edeltäjään.

Kartanon kotimuseossa on esillä Wiurilassa käytössä ollutta esineistöä 1800-luvulta lähtien. Näyttelyssä on pukuja, asusteita, huonekaluja, astioita, leluja, työvälineitä ja kuvia sekä tietoa Wiurilan kartanossa asuneista henkilöistä ja suvuista.

Hevosvaunumuseossa on  seudun kartanoiden ajopelelejä aina 1700-luvulta alkaen. Kokoelmassa 19 vaunua ja 7 rekeä pienistä ponirattaista aina suuriin valjakkovaunuihin. Museon tilassa aikakauden valjaat ja tarvikkeet sekä kartanon vanha paja ja puuverstas pienoiskoossa.

Avoinna

Yksittäisille vierailijoille museot ovat avoinna sesonkien mukaan:

1.5.-3.9.2017 ma-su klo 11-17

Ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.

Sijainti

Wiurilan museot sijaitsevat C. L. Engelin piirtämän talousrakennuksen vasemman siiven toisessa kerroksessa. Lipunmyynti ja ryhmien vastaanotto opastetuille kierroksille Wiurilan infopisteessä.

Liput

Museolippu 6€/henkilö, 4€/alle 12v. lapsi. Samalla lipulla vierailet molemmissa museoissa.

Opastettu museokierros ryhmille 9€/henkilö, 6€/alle 12 v. lapsi. Opastuskieli suomi, tilauksesta ruotsi, englanti ja saksa. Minimiveloitus 90€/ryhmä.

Varaa ryhmäretki

Varaa ryhmävierailusi aina etukäteen niin se on kaikkein antoisin. Opastettuihin retkiin voidaan yhdistää tarjoilut Wiurilan omasta keittiöstä, puhtaita sesongin mukaisia makuja.

Wiurila tarjoaa ainutlaatuiset puitteet myös yhdistysten ja yritysten kokouksiin ja erilaisiin juhliin.

Kysy lisää! Ota yhteyttä myyntiimme info@wiurila.fi tai 0400 121 900. Tai lähetä tiedot oheisella lomakkella niin olemme sinuun yhteydessä.

kartanon MUSEOKIERROs

Opastetulla aikamatkalla vieraillaan upeassa hevosvaunumuseossa sekä kotimuseossa, joissa esillä kartanon esineistöä sekä seudun kartanoiden ajopelelejä aina 1700-luvulta alkaen.

Kesto 45 min

Hinta 9€/henkilö, minimi 10

Halikossa ArMfeltin jalanjäljillä

Vierailu Halikon keskiaikaisessa kivikirkossa sekä Armfeltien hautausmaalla. Wiurilan juhlasalissa nautitaan buffetlounas, jonka jälkeen opastettu kierros koti- ja hevosvaunumuseoissa.

Kesto 4 h

Hinta 38€/henkilö, minimi 20

kartanon jalopuut

Opastetulla puistokierroksella tutustutaan Wiurilan historialliseen kartanopuistoon ja sen upeisiin puuvartisiin kasveihin. Jalopuut viihtyvät erinomaisesti Wiurilan lahden rannoilla, jossa ilmasto on osoittautunut suotuisaksi myös erikoisempien puulajien kasvulle. Oppaana puutarhuri Maija Jensen.

Kesto 45 min

Hinta 9€/henkilö, minimi 10